duminică, 26 iunie 2011

Supa din legume de vara

Supa din legume de vara

O supa delicioasa de sezon. Se poate servi cu saleuri, pateuri, crutoane etc. alaturi.

Ingrediente supa din legume de vara:

1 morcov
1/2-1 pastarnac
1 dovlecel
1/2 telina
1 mana fasole verde
1 mana mazare
2 frunze de varza
2 ardei grasi
1 ceapa
2-3 buchete conopida
3-4 rosii
verdeata
sare
1 ou(optional)
100-150 g smantana(optional)
2 l apa.


Modul de preparare a retetei:
Se curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se fierb la foc domol. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga rosiile si sarea. Rosiile nu se pun de la inceput, deoarece ingreuneaza fierberea celorlalte legume, intarindu-le, datorita acrelii lor. Cand zarzavatul este foarte bine fiert se strecoara supa. In castronul in care se serveste, se pune un galbenus de ou, se bate bine cu furculita, se adauga smantana, care se amesteca bine cu galbenusul. Se toarna apoi cu lingura mare supa fierbinte in castron, amestecand in continuu pana se desarta toata supa. Pe deasupra supei de legume se presara patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu