duminică, 25 martie 2012

Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii pentru cina si nu numai

chiftelute in sos de rosii2 Chiftelute in sos de rosiiMancarea pentru cina trebuie sa fie usoara, dar consistenta, si repede de preparat, pentru a nu retine din timpul alocat pentru familie. Un exemplu ar fi acestea reteta culinara de chiftelute in de rosii ce pot fi usor combinate cu diferite garnituri, astfel se poate jongla usor la felul de mancare pentru cina. Familia si prietenii nostri apreciaza aceasta reteta de chiftelute la o cina usoara si rapida. Acestea fiind spuse sa incepem calatoria in prepararea acestei retete culinare!

Ingrediente necesare pentru chiftelute in sos de rosii

-pentru chiftelute:
  • / amestec de porc si vita – 500 gr.,
  • ceapa- 2 buc. potrivite o felie de paine inmuiata in putina apa sau lapte,
  • oua- 2 buc.,
  • gris- o lingura,
  • cimbru-1 lingurita,
  • sare si piper dupa gust.
- pentru sos:
  • ceapa- 3 buc.,
  • sos de rosii / bulion – 200 gr.,
  • faina- 2 linguri,
  • sare si piper.
Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 8 portii de chiftelute in sos de rosii

Modul de prepare a retetei culinare de chiftelute in sos de rosii

1. Pentru inceput, pregatim compozitia de chiftelute in sos. Luam Ceapa si o tocam bine de tot si amestecam cu celelalte ingrediente. Amestecam bine pana devine o compozitie omogena. Intr-o tigaie punem ulei si asteptam sa se incinga bine. In acest timp ne udam mainele cu apa si modelam din aceasta compozitie chiftelutele sub forma de minge. Aveti grija sa nu fie prea mari, astfel aveti sansa sa fie crude inauntru. Dupa ce s-a incins uleiul, punem chiftelutele in ulei si le prajim pe ambele parti. Se scot pe o farfurie cu un servetel si se lasa la racit.

2. Ulterior, facem si sosul. Curatam si tocam ceapa, o punem intr-o tigaie cu o lingura ulei, si astepam sa se sticleasca, aproximativ 4 min. la un foc potrivit. Punem sucul de rosii deasupra si dam focul la mic.Asteptam sa isi schimbe un pic culoarea sucul de rosii. Intre timp din cele doua linguri de faina si 100 ml. apa pregatim o compozitie bine amestecata, fara cocoloase. TUrnam deasupra cepei si a bulionului, si omogenizam totul. Punem sare si piper dupa gust si asteptam pana da in clocot. Imediat ce da in clocot punem chiftelutele in sos si mai asteptam 2-3 min.
3. Pentru garnitura am pregatit hrisca. Da! Stiu ca suna ciudat, dar e foarte buna si contine multe vitamine, iar pentru digestie este ideala: usoara si consistenta. O preparam astfel: intr-o oala punem o lingurita ulei si 100 gr. de hrisca, lasam sa se caleasca aproximativ 5 min. dupa care turnam o cana de apa. Procedeul este asemenea orezului, acesta putand fi si el folosit drept garnitura.Lasam sa fiarba 20 min.
4. Intr-o farfurie punem cateva linguri de garnitura si 4-5 chiftelute cu sos.
Astfel mancarea este gata! Va doresc pofta buna la cina cu chiftelute in sos de rosii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu