luni, 19 martie 2012

Fursecuri cu levantica si scortisoara


 fursecuri imbatate-n levantica, ghimbir si scortisoara.. hmm ca tare as vrea sa le-ncercati si voi acum ! 


Simplu ca buna ziua.. levantica, miez de seminte /nuci / migdale daca aveti in casa puteti incepe treaba..iac'asa:


Prajiti la foc mic intr-o tigaie sau in cuptor 360 grame migdale si miez de seminte.. o gramada potrivita formata din astea doua luate impreuna sau separat, puteti folosi si nuci .. ce aveti voi prin casa, nu mai zaboviti.. 360 g sa fie, in rest va faceti de cap.. 

Macinati bine samburii aia, adaugati 2 oua mari, 60 grame stafide, o lingurita rasa cu scortisoara, o lingurita rasa cu pudra de ghimbir, 2 lingurite cu levantica, un praf anason (daca nu-l aveti sau pretuiti nu-i bai), 2 linguri pline cu esenta de rom, 4 linguri pline cu zahar, 100 grame unt la temperatura camerei, 4 linguri mari pline cu faina integrala de macese (sau faina alba de grau ... depinde de voi). 























Amestecati bine si mai adaugati un praf de faina doar daca e cazul la final. Consistenta e umeda, uleioasa, tare usor de lucrat cu ea. Dupa ce ati incorporat ingredientele, luati biluta de aluat, o intindeti frumusel pe masa de lucru (cu sucitorul sau manual) si o modelati care cum vreti. Iar cuptorul sa va fie preincalzit deja la 170 grade, ok?


Le coaceti timp de 15 -20 minute, va orientati in functie de flacara. 


Apoi le pudrati c-un praf de zahar pudra, scortisoara si cam asta e povestea toata. Usor de pregatit, aromate si parfumate de numa..

sursa:http://www.dulcegarii-culinare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu