duminică, 4 martie 2012

Tochitura cu carne de porc

Gatim destul de rar cu carne de porc,dar si cand gatim vrem sa mancam ceva buun....Si ce poate fi mai bun daca nu o tochitura?Tin sa mentionez ca reteta nu imi apartine si nici nu este facuta ca la carte ci este adaptata conform gusturilor noastre.De asemenea ingredientele sunt in cantitati destul de mici,gatind doar pt 2 persoane.Copilul inca nu mananca asa ceva:)Asa ca in caz ca vreti mai mult puteti dubla,tripla cantitatile in fucntie de cate persoane aveti la masa
Ingrediente:

500 gr carne de porc(pulpa degresata am pus eu,fara os)
1-2 cepe
3-4 catei de usturoi
1 ardei(eu am avut rosu si verde,dar pe care l-am uitat in poza:)a aparut mai tarziu:P)
1 lg bulion
2 cani de apa sau supa
ulei
piper boabe,foi de dafin,sare,cimbru,boia dulce si iute(0ptional)




Pt inceput,acoperim fundul unei tigai cu putin ulei,lasam sa se incinga bine si punem bucatile de carne taiate mici(dar nu foarte) si le calim pe o parte si pe cealalata.



Scoatem apoi carnea si punem ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul.



Cand cepa s-a rumenit,adaugam boia dupa gust,apoi punem inapoi si bucatile de carne,amestecand incontinuu.Apoi,adugam si cele 2 cani de apa,punem frunzele ede dafin,piperul boabe si acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.La primul clocot adaugam si bulionul.



Se lasa la foc mic sa fiarba inabusit,acoperit cu un capac pana ce carnea este gata.Daca mai este nevoie puteti completa cu apa,de preferabil calda ca sa nu se inceteze fierberea.Spre final adaugam si usturoiul taiat felii subtiri.Personal am ales sa il pisez.Apoi punem si cimbru dupa gust.Mai lasam sa se impreieteneasca cateva minute.

Noi am servit cu piure de cartofi,sotul meu nu a fost deloc de accord cu varianta mea si anume cea cu mamaliga,ou ochi si branza:(Asa ca m-am adaptat:)
Oricum foarte bun si asa:)Aici este rezultatul final:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu