Am batut spuma 9 albusuri cu 5 linguri cu zahar tos si separat 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar. In spuma de galbenus am turnat 7 linguri pline cu faina, 1 1/2 praf de copt + 1 esenta de vanilie si vreo 5 linguri din albusurile batute spuma.
Apoi am incorporat cu lingura de lemn
restul de spuma de albus, incet, ca sa nu se lase compozitia. Am
turnat amestecul intr-o forma dreptunghiulara, (36cm*26cm) si l-am dat
la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Apoi a urmat crema... mousse de piersici.
Imi venea sa azvarl cratita cu totul si sa bat repede niste crema la
plic (ma fugarea timpul ca pe hotii de cai) dar mi-am pastrat cumpatul
si...
Am turnat 4 plicuri de gelatina in 200 ml apa rece... Intre timp am mixat 400 ml frisca lichida cu 200 g zahar pudra si am dat-o la frigider.. Am batut 4 albusuri cu 3 linguri zahar tos si intr-o cratita am pus, la foc mic, 4 galbenusuri cu 2 linguri zeama din compotul de piersici, pana s-a format o crema, pe care am lasat-o la racit.
Am zdrobit piersicile (fara sirop) dintr-un borcan de 850 g de compot .
Dupa
ce s-a racit crema de galbenus, am turnat peste ea albusurile spuma,
apoi piureul de piersici, gelatina dizolvata, iar la final frisca. Si
pentru ca deja mi se ridicase paru-n cap, pentru ca Edi manca niste corn
flakes si vroia sa-i pun si "d-astea''-n crema...am zis sa nu ma
stresez degeaba, ca doar nu-i tortul meu si am macinat 100 g corn flakes,
pe care le-am turnat in compozitie. Am facut testul cu lingura (adic'
am lins-o bine) si n-am fost deloc dezamagita de rezultat... Bravo
Edi. Poze, ioc, n-am step by step...
Am
lasat crema in frigider pentru jumatate de ora, timp in care am marcat
inceputul unei alte dulcegarii...(cake cu fructe uscate,
migdale, ghimbir, bla, bla...vin cu reteta...)
Apoi
m-am apucat de asamblat..Am taiat blatul pe din 3 si nu l-am insiropat.
Blat, crema, capsuni proaspete, iar blat, crema, capsuni, blat si
putina frisca deasupra, sa se prinda bine martipanul de el, pe care cu
chiu cu vai, l-am intins peste ditamai tortura..
sursa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu