Ingrediente
1 kg caise
200 g zahar
1 aspirina
Mod de preparare
- Caisele alese tari se spala bine, se scot samburii si se aseaza jumatatile in borcan.
- Dizolvati zaharul si apa si turnati-l in borcane fara a-l umple.
- Puneti apoi pastila de aspirina pisata in borcane, repartizand-o egal.
- Puneti apoi capace de metal pe borcane avand grija ca acestea sa fie inchise bine.
- Lasati apoi compotul intr-o oala cu apa 30 de minute la foc mic, dupa ce au dat in clocot.
- Luati vasul de pe foc,acoperiti-l cu prosoape groase si lasati-l pana a doua zi cand veti verifica daca vreunul scapa aer.
Menţiuni
Compotul de caise poate fi consumat atat ca desert dar poate fi folosit si la diverse prajituri.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu