duminică, 26 iunie 2011

Compot de caise

Comnpotul de caise este o bautura excelenta pentru iarna fiind sanatoasa dar si pentru ca aduce un plus de aroma in anotimpul rece.
Caise.
Ingrediente
1 kg caise
200 g zahar
1 aspirina

Mod de preparare

  1. Caisele alese tari se spala bine, se scot samburii si se aseaza jumatatile in borcan.
  2. Dizolvati zaharul si apa si turnati-l in borcane fara a-l umple.
  3. Puneti apoi pastila de aspirina pisata in borcane, repartizand-o egal.
  4. Puneti apoi capace de metal pe borcane avand grija ca acestea sa fie inchise bine.
  5. Lasati apoi compotul intr-o oala cu apa 30 de minute la foc mic, dupa ce au dat in clocot.
  6. Luati vasul de pe foc,acoperiti-l cu prosoape groase si lasati-l pana a doua zi cand veti verifica daca vreunul scapa aer.

Menţiuni


Compotul de caise poate fi consumat atat ca desert dar poate fi folosit si la diverse prajituri.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu