luni, 27 iunie 2011

Budinca cu fructe de vara

Budinca cu fructe de vara




Ingrediente necesare 6 portii
300 ml smântâna
250 gr brânza ricotta
50 gr zahar cu granulatie fina
125 gr ciocolata alba, sfarâmata
350 gr capsuni,
zmeura,
coacaze rosii,
afine
2 linguri Cointreau
Mod de preparare reteta/desert/dulciuri




1 Bateti smântâna pâna când observati ca incepe sa se ingroase; incorporati brânza de vaci si jumatate din zabar.

2 Puneti ciocolata la bain-marie sa se topeasca.

3 Lasati ciocolata sa se raceasca câteva minute, amestecând din când in când, apoi adaugati-o peste smântâna amestecata cu brânza.

4 Compozitia obtinuta puneti-o in sase forme individuale de budinca; nivelati suprafata budincii cu o lingura si puneti formele in frigider unde le veti lasa 4 ore.

5 Puneti fructele si zaharul ramas intr-o craticioara, la foc domol, amestecând usor, pâna când se topeste zaharul. Adaugati Cointreau.

6 inmuiati formele de budinca in apa fierbinte timp de
30 secunde si rasturnati-le pe farfurii de desert. Cu o lingura puneti fructe si sos peste ele si serviti imediat.





Se potriveste cu suc dulce de portocale natural

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu