Budinca cu fructe de vara
Ingrediente necesare 6 portii
300 ml smântâna
250 gr brânza ricotta
50 gr zahar cu granulatie fina
125 gr ciocolata alba, sfarâmata
350 gr capsuni,
zmeura,
coacaze rosii,
afine
2 linguri Cointreau
Mod de preparare reteta/desert/dulciuri
1 Bateti smântâna pâna când observati ca incepe sa se ingroase; incorporati brânza de vaci si jumatate din zabar.
2 Puneti ciocolata la bain-marie sa se topeasca.
3 Lasati ciocolata sa se raceasca câteva minute, amestecând din când in când, apoi adaugati-o peste smântâna amestecata cu brânza.
4 Compozitia obtinuta puneti-o in sase forme individuale de budinca; nivelati suprafata budincii cu o lingura si puneti formele in frigider unde le veti lasa 4 ore.
5 Puneti fructele si zaharul ramas intr-o craticioara, la foc domol, amestecând usor, pâna când se topeste zaharul. Adaugati Cointreau.
6 inmuiati formele de budinca in apa fierbinte timp de
30 secunde si rasturnati-le pe farfurii de desert. Cu o lingura puneti fructe si sos peste ele si serviti imediat.
Se potriveste cu suc dulce de portocale natural
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu