luni, 4 iulie 2011

Gogosele insiropate

Ingradiente pentru gogosi:
  • 50 g faina
  • 150 mi lapte
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie
  • 100g zahar
  • sare
Pentru crema:


  • 200 g branza dulce
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100ml frisca lighida
  • coaja rasa de la o lamaie
Pentru sirop:
  • 250 ml de apa
  • 150  g de zahar
  • 1 esenta de vanilie
Cum se prepara:



  1. Se framanta un aluat din toate ingredientele si se lasa la crescut,intr-un loc cald,circa 30 minute.Dupa ce a dospit, se intinde o foaiesi, cu ajutorul unui pahar.se taie gogoselele. Se mai lasa 10 minute sa mai creasca si se prajesc in baie de ulei incins.
  2. Se bate frisca, se adauga peste ea branza scursa bine, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se prepara un sirop di apa, zahar si esenta de vaniliesi se trece fiecare gogoasa prin acest sirop. Se taie gogosile pe jumatate si se umplu cu crema de branza.

Pregatire 40 minute
Prajire 30 minute
10 portii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu