- 150 g de faina
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri suc de portocale
- coaja rasa de la o portocala
- 250 g gem de portocale sau de caise
- sucul de la o portocala
- Se framanta un aluat din toate ingredientele. se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider doua ore. Se intinde o foaie de circa 3 mm grosime si se taie cu o forma de stelute. La jumatatea dintre ele se gaoreste centrul cu ajutorul unui paharel.
- Se coc in cuptorul preincalzit circa 10 minute.Se lasa sa se raceasca. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem de portocale sau caise si se lipesc cu stelutele gaurite. Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest emestec, cald inca, se umplu gaurile stelurelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.
Pregatire 15 minute
Coacere 10 minute
10 bucati
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu