luni, 4 iulie 2011

Rulada cu pate

Ingrediente :
     pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 1 praf sare
  • rozmarin verde sau uscat
     pentru umplutura:
  • 200g pate de ficat
  • 1 gogosar murat
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • sunca de piept de curcan
 Cum se prepara:

 
  1.  Se bat abusurile spuma cu sarea. Galbenusurile se freaca cu o lingura de faina, se incorporeaza albusurile, amestecand usor de jos in sus, si se adauga restul de faina in ploaie si rozmarin maruntit, dupa gust. Se toarna compozitia intr-o  tava unsa si tapetata si se coace in cuptorul preincalzit circa 20-30 minute.pana devine aurie. Se scoate blatul, se pune pe un servet umed si se ruleaza cu tot cu servet.
  2. Se freaca bine pateul cu gogosarul taiat si scurs si se ameste ca cu sunca de curcan. Se codimenteaza cu sare si piper si se adauga patrunjelul. Se desface blatul din servet se unge cu amestecul de pate, se rileaza din nou si se lasa la rece.Cand se serveste se taie felii..

 POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu